نان پرتزل خود را به سبک آلمانی بپزید

طرز تهیه نان آلمانی پرتزل, نان پرتزل خانگی, مواد لازم نان پرتزل

دستور تهیه نان پرتزل خوشمزه

 

طرز تهیه نان پرتزل خوشمزه و مخصوص به روش سنتی آلمانی

نان پرتزل نانی نرم و لطیف است که پوسته ای ترد دارد و به شکل گره درست می شود. 

نان پرتزل چیست؟

نان پرتزل (به انگلیسی: Pretzel به آلمانی: Brezel) نوعی نان پخته شده از خمیر به شکل گره است. پرتزل اولین بار در آلمان تهیه شد و امروزه در تمام دنیا آن را می شناسند. نان پرتزل اغلب با چاشنی های مختلف مثل شکر ، نمک ، دانه ها یا مغزهای خوراکی تهیه می شود. 

 

نان پرتزل پوسته ای قهوه ای رنگ و نسبتا سخت دارد ولی داخلش کاملا نرم است. 

تفاوت دستور پخت نان پرتزل با سایر نان ها یک مرحله 10 ثانیه ای است که باید خمیر را داخل آب و جوش شیرینی در حال جوش بیندازید و سپس داخل فر قرار دهید که این روش پخت ، بافتی به خصوص به نان پرتزل می دهد. 

 

در ادامه مقاله میتوانید با دستور پخت نان پرتزل آشنا شوید. 

 

روش اول نان پرتزل

مواد لازم نان پرتزل  

  آرد تقریبا ۴ پیمانه
آب   یک و نیم پیمانه
 کره به دمای محیط رسیده ۲۵ گرم
شکر ۱ قاشق مربا خوری
مایه خمیر   یک و نیم قاشق غذا خوری
نمک نصف قاشق چای خوری

 

رسپی نان پریتزل, پرتزل, نان سنتی آلمان

آموزش قدم به قدم طرز تهیه نان پرتزل

 

طرز تهیه نان پرتزل

آب ولرمی که با انگشت دست را نسوزاد را با ماسه خمیر و شکر مخلوط کرده و رویش را بپوشانید و بگذارید 10 دقیقه بماند و مایه خمیر پف کند. 

کره که به دمای محیط رسیده را با نمک و خمیر مایه عمل آمده مخلوط کنید. 

4 پیمانه آرد را روی مواد الک کنید و مخلوط نمایید تا خمیر یکدست شود. 

 

اگر آرد زیاد بود کمی آب اضافه کنید تا خمیری نرم و لطیف داشته باشید که به دست نچسبد.

10 دقیقه خمیر را با دست ورز دهید.

کاسه ای را چرب کنید و خمیر را گرد کرده درون کاسه بگذارید و رویش را با سلفون بپوشانید و در جایی گرم 1 ساعت استراحت بدهید تا حجمش 2 برابر شود. 

خمیر را به چانه های 70 گرمی تقسیم کنید.

 

هر کدام از چانه ها را یکی یکی به شکل نوار لوله ای بلند درآورید. 

هر کدام از نوارها را به شکل دایره در آورید و سپس دو سر خمیر را به هم بپیچانید و روی قسمت دایره ای شکل برگردانید تا فرم نان پرتزل بگیرد. 

 

در یک قابلمه بزرگ 3 لیوان آب و 70 گرم جوش شیرین بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. 

خمیر فرم گرفته را به مدت 10 ثانیه در آب جوش بیندازیدو سپس در سینی فر که با کاغذ روغنی پوشانده شده ، قرار دهید. 

 

روی نان ها کنجد یا نمک دریایی درشت بپاشید و در فری که با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم شده است به مدت 10 – 15 دقیقه قرار دهید تا بپزد. 

در صورت تمایل میتوانید از انداختن خمیر ها در آب جوش صرف نظر کنید و خمیر ها را در سینی فر بچینید و رویشان را با زرده تخم مرغ رومال کنید و کنجد بپاشید. 

 

رسپی نان پریتزل, پرتزل, نان سنتی آلمان

دستور پخت نان پرتزل

 

روش دوم دستور پخت نان پرتزل

مواد لازم نان پرتزل   

آب ولرم  1 و 1/2 پیمانه
مخمر خشک یا فوری  2 و 1/4 قاشق چایخوری
 نمک  1 قاشق چایخوری
 شکر قهوه ای   1 قاشق غذاخوری
کره به دمای محیط رسیده  1 قاشق غذاخوری
آرد  500 گرم
 جوش شیرین  120 گرم
آب   9 پیمانه

 

 نان سنتی آلمان, نان پرتزل, طرز تهیه نان پرتزل, نان پرتزل چیست

دستور پخت نان پرتزل

 

طرز تهیه نان پرتزل

آب گرم و مخمر را مخلوط کرده و اجازه دهید یک دقیقه استراحت کند و عمل بیاید. 

نمک ، شکر قهوه ای و کره را به مخمر اضافه کنید.

3 پیمانه آرد را به مواد اضافه کرده و مخلوط نمایید سپس 1 پیمانه آرد دیگر به مواد اضافه کنید تا یکدست شود. 

خمیر را با قاشق چوبی یا قلاب خمیر همزن با هم مخلوط نمایید. 

 

سه چهارم پیمانه دیگر آرد را اضافه کنید تا جایی که خمیر نرم و لطیفی داشته باشید که به دست نچسبد. 

روی میز کار را آرد پاشی کنید و خمیر را 3 دقیقه ورز دهید و گرد کنید و رویش را با حوله بپوشانید و 10 دقیقه استراحت بدهید. 

 

خمیر را نصف کنید و هر قسمت را به تکه هایی به اندازه یک سوم پیمانه تقسیم کنید.

هر خمیر را جداگانه روی سطح کار رول کنید و بکشید تا حالت طنابی پیدا کند.

انتهای دو سر خمیر را روی هم قرار دهید و دوبار بپیچید و سپس روی قسمت انتهایی خمیر قرار دهید تا حالت گره پرتزل پیدا کند. 

 

9 پیمانه آب را در قابلمه بریزید و وقتی به جوش آمد بکینگ پودر را اضافه کنید.

خمیر های شکل داده رابه یکی یکی در آب جوش بیندازید و بعد از 20 – 30 ثانیه که خودش را گرفت از آب جوش در آورید و اجازه دهید آب اضافه اش کشیده شود.  

 

کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و چرب کنید و خمیر ها را در سینی با فاصله بچینید و به مدت 12 – 15 دقیقه در فری که با دمای 200 درجه سانتیگراد گرم شده است قرار دهید تا بپزد و طلایی شود. 

بعد از این که نان ها خنک شدن رویشان شکر بپاشید و میل نمایید. 

 

گردآوری : بخش تغذیه و آشپزی بیتوته

 

درباره ی admin_asooweb

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.