بهترین فواید پپینو دلچه یا ملون گلابی برای سلامتی

خواص پپینو دلچه برای دیابت, ملون پپینو, نحوه انتخاب و مصرف پینو

خواص پپینو دلچه

 

نکات جالب در مورد فواید پپینو دلچه برای سرطان و دیابت

گفته می شود پپینو دلچه یا ملون پپینو از پیوند خیار و خربزه تولید شده است. این میوه در ایران به نام ملون گلابی هم شناخته می شود و از نظر ظاهری تنوع بسیار بالایی از حالت کشیده کامل تا تخم غازی و گرد دارد. رنگ ملون گلابی رسیده زرد یا بنفش است. 

پپینو دلچه (به انگلیسی : PEPINO DULCE) ، ملون پپینو یا ملون گلابی  به نام علمی سولانوم ماریکاتوم ( به انگلیسی : Solanum muricatum) شناخته می شود از راسته بادنجان سانان و تیره بادنجانیان است . این درختچه همیشه سبز ، بومی آمریکای جنوبی است که میوه ای شیرین دارد. 

 

این میوه در حال حاضر در اروپا، ژاپن و ایالات متحده آمریکا ، نیوزلند و شیلی کشت می شود. گیاه پپینو علفی و بوته ای است به تا ارتفاع 75 سانتی متر رشد می کنید و مانند بوته گوجه فرنگی چند شاخه می شود. 

 

پپینو کلمه ای اسپانیایی به معنی خیار است . پپینو دلچه به عنوان ملون پپینو هم شناخته می شود ، این میوه زرد رنگ است که خطوطی قهوه ای ، زرد و سبز رویش  دیده می شود. 

از آنجا که میزان آنتی اکسیدان ها در این ملون زیاد است خاصیت ضد سرطانی دارد. ملو پپینو حاوی مقادیر زیادی ویتامین آ ، ویتامین ب و ویتامین ث است که برای سلامت انسان و افزایش قدرت سیستم ایمنی و مقابله با بیماری های قلبی مفید  است. 

 

کالری بسیار پایین این میوه باعث شده است بتوانید به راحتی آن را در رژیم غذایی کاهش وزن جای دهید. بذر این میوه شبیه بادمجان است و ظاهرش مانند تخم غاز است و بسته به نوع برداشت شکل گرد یا استوانه ای دارد. 

 

نحوه انتخاب و مصرف پینو, مقدار مصرف روزانه ملون گلابی, پپینو دلچه

درختچه پپینو دلچه

 

شکل ظاهری و طعم پپینو دلچه 

از آنجا که پپینو دلچه تنوع گیاهی زیادی دارد شکل ظاهری ملون پپینو بسیار متنوع است و از گرد شبیه ملون دیده میشود تا حالت تخم غازی و کشیده شبیه کمبوزه یا حتی بادمجان. 

اندازه ملون پپینو تقریبا 10 – 15 سانتی متر است ، میوه ای آبدار با طعمی شبیه خیار و خربره است. وزن میوه بالغ حدود 100 – 500 گرم است. 

 

پوست میوه نازک به رنگ بنفش یا زرد روشن متمایل به نارنجی است و گاهی خطوط  زرد ، بنفش رنگ و سبز رویش دیده می شود. 

بافت میوه مانند خربزه و ملون آبدار و دلچسب است و هنگام خوردن ترکیبی از طعم خیار و خربزه را در آن حس می کنید.

 

مقدار مصرف روزانه ملون گلابی

مصرف روزانه 3 – 5 ملون گلابی برای بزرگسالان و 2 – 3 ملون گلابی برای کودکان میتواند در پیشگیری و درمان بسیار از بیماری ها به بدن کمک کند.

 

خواص پپینو دلچه, ارزش غذایی پپینو دلچه, خواص پپینو دلچه

پپینو دلچه تنوع ظاهری بسیار زیادی دارد

 

راهنمای خرید و نگهداری پپینو دلچه

ملون گلابی کاملا رسیده باید به رنگ زرد یا بنفش باشد ، میوه ای که کاملا رسیده باشد کمی حالت نرمی پیدا میکند.

میوه هایی که رنگشان متمایل به سبز است یا رگه های سبز رنگ رویشان دیده میشود هنوز کاملا نرسیده اند ولی می توانید با نگهداری آنها در محیط و خشک و خنک بعد از چند روز که تغییر رنگ داده و کاملا رسیدند آنها را مصرف کنید.

 

پوست بسیار نازک پپینو را به راحتی میتوانید جدا کنید.

پوست پپینو دولچه را میتوانید با پوست کن یا چاقوی تیز مثل خیار پوست بگیرید و سپس حلقه کنید و با دانه میل نمایید یا این که مثل خربزه قاچ کنید و دانه هایش را جدا کنید. 

گوشت پپینو رسیده زرد رنگ است و دانه  هایی ریز و قابل خوردن دارد.

این میوه را میتوانید به صورت خام ، در اسموتی و سالاد میوه و انواع دسر و بستنی استفاده نمایید. 

 

ارزش غذایی پپینو دلچه یا ملون گلابی

هر 100 گرم میوه رسیده ملون گلابی حاوی : 

5.9 درصد مواد جامد محلول ، 6.4 درصد قد ، 25.34 میلی گرم ویتامین ث و مقدار قابل توجهی ویتامین آ وویتامین ب است. 

 

میزان بالای ویتامین ها در این میوه باعث شده اثرات  دارویی و ضد توموری داشته باشد. 

این میوه حاوی ترکیبات معطر از جمله استرها ، آلدئیدها ، کتون ها ، ترپن ها ،  الکل ها ، مزیفروان 2 و بتاداماسنون 3 است. 

 

مقدار بالای پتاسیم این میوه به کاهش فشار خون کمک میکند.

 

خواص پپینو دلچه برای دیابت, ملون پپینو, نحوه انتخاب و مصرف پینو

روش مصرف و پوست گرفتن پپینو دلچه

 

خواص پپینو دلچه

– کاهش استرس

– کاهش اضطراب

– تقویت دیواره عروق خونی

– کاهش خطر خونریزی

– تنظیم فشار خون نرمال

– جوانسازی پوست و پیشگیری از پیری زودرس

– افزایش کلاژن سازی و شاداب و جوان تر به نظر رسیدن پوست

– تقویت چشم و بینایی

– افزایش مفاومت بدن در مقابل سرماخوردگی و آنفولانزا و کرونا

– بهبود کلی سیستم ایمنی بدن برای مقابله با عفونت ها

– کاهش سردی بدن

– فیبر بالا و کمک به کاهش وزن

– کاهش سردمزاجی

– کاهش کلسترول

– بهبود سلامت دستگاه گوارش و حرکات روده 

– کمک به دفع سموم بدن

– پیشگیری از آسیب سلولی در مقابل استرس اکسیداتیو

– پیشگیری از سرطان

– کنترل و مدیریت یابت

– دیورتیک و ادرار آور است.

 

گردآوری : بخش تغذیه و آشپزی بیتوته

 

درباره ی admin_asooweb

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.